Blind komt met verklaring voor 'laffe' wissels: Daar heb ik geen spijt van

Blind komt met verklaring voor 'laffe' wissels: "Daar heb ik geen spijt van"

04-09-2015 00:02
28

Het Nederlands elftal leed donderdagavond een ontluisterende thuisnederlaag tegen IJsland (0-1) en dat leidt ook tot kritiek op Danny Blind. De bondscoach wekte veel verbazing met zijn wissels.

Na de rode kaart voor Bruno Martins Indi haalde de bondscoach Klaas-Jan Huntelaar naar de kant voor een extra verdediger (Jeffrey Bruma). Een laffe wissel, zo oordeelden veel kenners en andere voetbalvolgers. "Daar heb ik geen spijt van. Ik móést verdedigend wisselen", countert hij na afloop uit aan de NOS.

"Als je met tien man komt te staan, dan moet je óf een heel sterk aanspeelpunt, óf mobiliteit en snelheid inbrengen. Als ik een aanvaller als Luuk de Jong in had willen brengen, was ik door mijn drie wissels heen. Ik móét op dat moment een verdediger brengen."

Blind koos verder voor Luciano Narsingh als vervanger van Arjen Robben en Quincy Promes voor Georginio Wijnaldum. Vooral het uitblijven van een échte aanvallende wissel, bijvoorbeeld Robin van Persie of Luuk de Jong, komt de Oranje-bondscoach op veel kritiek te staan.