Brands kiest 'irritantste' PSV-transfer: Ik had eigenlijk te doen met die jongen

Brands kiest 'irritantste' PSV-transfer: "Ik had eigenlijk te doen met die jongen"

04-09-2015 10:16
10

Marcel Brands heeft als technisch directeur van PSV nogal wat zware bevallingen moeten leveren. De zaak Zakaria Labyad en de zaak Gastón Pereiro bezorgden hem grijze haren.

Het vertrek van Labyad wekte echter meer ergernis bij Brands dan de moeizame onderhandelingen rond de komst van Pereiro. "Labyad heeft die keuze zelf gemaakt en dat vond ik veel vervelender", vertelt de td in gesprek met PSV TV. "Uiteindelijk heeft hij er wel zijn excuses voor aangeboden, maar op dat moment had ik heel veel moeite met de oneerlijkheid."

Labyad vertrok in 2012 bij PSV en maakt daarbij weinig vrienden. Na misgelopen onderhandelingen over een nieuw contract, wilde PSV de eenzijdige optie lichten om met twee jaar te verlengen. Volgens Labyad was dat echter niet rechtsgeldig en het zaadje voor zijn uiteindelijke vertrek naar Sporting Portugal was geplant.

Brands keek ook op van de onderhandelingen rond Pereiro, wiens transfer door een wispelturige zaakwaarnemer grote vertraging opliep. Brands: "Pereiro wilde gewoon heel graag naar PSV. Ik had eigenlijk te doen met die jongen in de onderhandelingen."