Rotterdamse cultheld pionier in Turkije: Ik was een beetje klaar met Feyenoord

Rotterdamse cultheld pionier in Turkije: "Ik was een beetje klaar met Feyenoord"

05-09-2015 14:24
1

Anno 2015 is het niet meer raar als er een Nederlandse speler naar Turkije verkast. Twintig jaar geleden was het nog een unicum. Feyenoord-cultheld Ulrich van Gobbel speelde in de jaren negentig een tijdje voor Galatasaray. 

"Natuurlijk kende ik Galatasaray van naam, maar voor de rest had ik geen idee", blikt de voormalig verdediger terug met Metro. "Ik was wel een beetje klaar met Feyenoord. Willem van Hanegem was weg en tussen mij en de nieuwe coach Arie Haan klikte het niet. Ik was toe aan een nieuwe stap en toen kwam Galatasaray. Nee, ik stond niet meteen te springen."

Wedden

Meer odds

Van Gobbel had het prima naar zijn zin in Istanbul. "Ik hoor die verhalen ook over fans die spelers lastig vallen, maar dat is mij nooit gebeurd. Misschien ligt dat ook wel aan mijn postuur, haha. Maar zover ik weet waren er nooit grote problemen. Natuurlijk werden we wel eens opgewacht na een nederlaag, maar dat kan gebeuren. Turken zijn trotse, emotionele, maar ook zeer warme mensen. Ik vind die beleving wel mooi. Het hoort erbij."

Bij de Turkse topclub speelde Van Gobbel korte tijd samen met de Roemeense legende Georghe Hagi. "Natuurlijk een fantastische speler, maar het was ook een enorme egoïst. Voordat hij kwam, was ik de grote man bij Galatasaray. Maar Hagi wilde op de voorgrond staan met alles. Een beetje onnodig als je kijkt naar zijn kwaliteiten. Zo nam ik de strafschoppen, maar die eiste hij ineens op. Ik dacht er het mijne van, maar wist ook dat het beter was om mijn mond te houden."