Nieuwe deuk in Blatter-heerschappij; FIFA zet topman op non-actief

Nieuwe deuk in Blatter-heerschappij; FIFA zet topman op non-actief

17-09-2015 21:49
1

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Jérôme Valcke op non-actief gezet. De secretaris-generaal moet zijn taken vanwege "een reeks van beschuldigingen" per direct neerleggen.

De FIFA is al een tijdje bezig met een grootschalig onderzoek naar corruptie binnen de organisatie en daarvan is Valcke nu de dupe. De secretaris-generaal wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt aan de illegale verkoop van WK-tickets. Valcke kon worden gezien als een van de topmensen binnen de wereldvoetbalbond en als de tweede man achter Sepp Blatter, die enkele maanden terug al afscheid nam als voorzitter.

In augustus kwam nog naar buiten dat Valcke overwoog deel te nemen aan de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. De Fransman was sinds 2003 in dienst bij de voetbalbond. Eerder vandaag werd ook bekend dat FIFA-topman Figueredo mag worden uitgeleverd aan Verenigde Staten. De 83-jarige Uruguayaan was één van de zeven officials die eind mei werd opgepakt in Zwitserland in verband met grootschalige fraude bij de wereldvoetbalbond.