Cocu laat meespelen Guardado van één ding afhangen: Dan is hij inzetbaar

Cocu laat meespelen Guardado van één ding afhangen: "Dan is hij inzetbaar"

02-10-2015 13:42
3

PSV-trainer Phillip Cocu bevestigde vrijdagmiddag dat Andrés Guardado gaat spelen tijdens de topper tegen Ajax als er geen reactie komt van de afgelopen trainingen. De Mexicaan herstelt wonderbaarlijk snel van zijn enkelblessure.

"Het gaat voortvarend. Hij heeft meegetraind. Dat ging goed. We wachten de reactie af om te bepalen of hij inzetbaar is", zei Cocu volgens De Telegraaf. Het Eindhovens Dagblad tekende uit de mond van de coach op: "Guardado kent zijn eigen lijf en is dag en nacht bezig geweest om fit te raken."

"Als Guardado geen reactie krijgt op de trainingen, is hij zondag inzetbaar", zo bevestigde Cocu. Guardado raakte ruim twee weken geleden geblesseerd in het Champions League-duel met Manchester United. De Mexicaan zou vier tot zes weken moeten herstellen, maar maakte de afgelopen dagen zoveel progressie, dat een rentree tegen Ajax nu ook volgens Cocu haalbaar is.

Nicolas Isimat-Mirin is vooralsnog een twijfelgeval bij PSV. Al is het volgens het Eindhovens Dagblad ook goed mogelijk dat hij aanhaakt tegen Ajax. Na de training van zaterdag wordt daarover besloten.