Veltman mist volwassenheid: Dat doe je niet en dan weet je dat het lastig wordt

Veltman mist volwassenheid: "Dat doe je niet en dan weet je dat het lastig wordt"

02-10-2015 14:28
6

De Europa League-ontmoeting met Molde FK verliep voor Ajax niet zoals gepland. Donderdagavond kwam de formatie van Frank de Boer in Noorwegen niet verder dan 1-1. Volgens Joël Veltman was vooral een kwestie van 'net niet'. 

"Afstandsschoten, kopballen, die keeper die hem een keer fantastische pakte... Ik denk dat het qua kansen zeker net niet was. Of het vandaag echt pech was, weet ik niet. We moeten als ploeg volwassen worden en daar hoort ook scoren bij en die wedstrijd gewoon goed afsluiten", aldus de centrale verdediger na afloop tegenover Ajax TV. 

"Dat wil zeggen dat je gewoon de kansen af moet maken. Je had zeker 3-1 voor moeten staan. Maar dat doe je niet. En dan weet je dat het lastig wordt", gaat Veltman verder. Ajax kwam in Noorwegen vroeg op achterstand na een persoonlijke fout en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen. "Voor de wedstrijd hameren we erop dat zij natuurlijk in de counter gevaarlijk konden worden. We moesten goed beginnen, dat doen we niet."

"En tja, dan verlies je die bal, dan kom je 1-0 achter en dat wilden we niet in het begin nee. Ik zou ook niet weten hoe dat komt. Het lag niet aan de voorbereiding, denk ik. Misschien een onoplettendheid of een verkeerde keuze", besluit de stopper.