'Wonder van PSV' kan Ajax problemen opleveren: 'Gelukkig een voorbeeld'

'Wonder van PSV' kan Ajax problemen opleveren: 'Gelukkig een voorbeeld'

03-10-2015 07:18
2

Andres Guardado is veel sneller terug dan verwacht. De middenvelder van PSV zou vier tot zes weken uit de roulatie zijn met een enkelblessure, maar mikte zelf op twee tot drie weken. Het werden er drie, want de Mexicaan staat alweer op het trainingsveld en kan zomaar tegen Ajax starten. “

"Hij heeft meegetraind en dat ging goed", stelde Cocu na de training op vrijdag in het Algemeen Dagblad. "Het is even afwachten wat de reactie is, maar als hij kan trainen, is hij inzetbaar in de Arena." Guardado gaf zelf het antwoord op die vraag al in De Telegraaf: "Natuurlijk ben ik klaar voor zondag."

"Gelukkig zijn er ook voorbeelden van spelers die sneller herstellen dan de prognose. Ik denk wel dat het meespeelt dat hij een bepaalde leeftijd heeft, waarop hij zijn lijf goed kent. Het speelt ook een rol hoe hij als persoon in elkaar zit. Vanaf het eerste moment heeft Andres de overtuiging gehad en er alles voor gedaan om deze wedstrijd te halen", stelt Cocu.

Het blijkt dat de aanjager op het middenveld hard nodig is. PSV kon niet meer overtuigen sinds de blessure van Guardado. "Zonder Guardado was de balans op het middenveld wel iets anders. Ik denk met wisselvallige resultaten. Er zijn goede momenten geweest en momenten waarop het beter kon."