Unieke kans voor Ajax: Dat zegt ook iets over de staat van PSV op dit moment

Unieke kans voor Ajax: "Dat zegt ook iets over de staat van PSV op dit moment"

03-10-2015 13:42
13

In de ogen van oud-PSV'er Arnold Bruggink is Ajax zondag de favoriet in de Amsterdam Arena. De analist vindt de ploeg van Frank de Boer op het moment stabieler dan de formatie uit Eindhoven.

"Dat zie je ook een beetje terug in de competitie", zegt Bruggink bij FOX Sports. "In de uitwedstrijden heeft PSV de meeste problemen. Daarom ben ik heel nieuwsgierig hoe dat zondag gaat."

PSV won tot dusver alleen de uitwedstrijd bij SC Cambuur en kan zich op het moment niet meer puntenverlies veroorloven. Als Ajax zondag wint, bedraagt het gat maar liefst acht punten. "Ajax zit wat dat betreft goed. Het is een thuiswedstrijd voor Ajax en ze kunnen hun directe concurrent op acht punten zetten", weet Bruggink. "Het is vroeg in het seizoen, maar dat zegt ook iets over de staat van PSV op dit moment."

In Amsterdam kan PSV wederom geen beroep doen op de geblesseerden Luuk de Jong en Jetro Willems. Andrés Guardado kan wellicht wel zijn rentree maken. "PSV kan hun afwezigheid tot nu toe niet goed opvangen. Ik ben benieuwd of ze dat tegen Ajax als team kunnen", aldus Bruggink.