Van Gaal blikt terug op Oranje in aanloop naar kraker: Grootste teleurstelling

Van Gaal blikt terug op Oranje in aanloop naar kraker: "Grootste teleurstelling"

04-10-2015 12:13

Louis van Gaal draait niet om de hete brij heen: het mislopen van het WK 2002 met het Nederlands elftal is absoluut de grootste teleurstelling uit zijn carrière. De manager van Manchester United vertelde dat in de aanloop naar de kraker tegen Arsenal, die zondag op de rol staat. 

De clash met The Gunners is voor United - dat bij winst op de aartsrivaal de koppositie in de Premier League kan herveroveren - een belangrijke test. "Als je de titel wil pakken, dan moeten de omstandigheden gunstig zijn. En dat is niet altijd het geval", aldus Van Gaal in gesprek met de Britse pers. 

De oefenmeester gebruikte twee voorbeelden om zijn stelling toe te lichten. "De grootste teleurstelling van mijn carrière was de mislukking met het nationale team. Dus niet het seizoen dat ik het kampioenschap op de laatste speeldag nog verloor met AZ", vertelde hij. 

"Het is altijd afhankelijk van de evaluatie die je maakt. Soms moet ik dan zeggen dat ik dingen beter had kunnen doen en soms ligt het aan de omstandigheden", aldus de Nederlander.