PSV deelt mokerslag uit aan zwak Ajax en dankt onverwachte held

PSV deelt mokerslag uit aan zwak Ajax en dankt onverwachte held

04-10-2015 16:20
98

Een vermakelijke Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV is een prooi geworden voor de bezoekers uit Eindhoven. Gastón Pereiro was de grote man in Amsterdam met twee treffers: 1-2.

De confrontatie tussen de twee topclubs was tien minuten oud, toen de bal al twee keer in de touwen lag. Pereiro opende na zeven minuten de score en drie minuten later was het al weer gelijk door een treffer van Amin Younes, die als linksbuiten een kans had gekregen door het geschuif van Frank de Boer. De Ajax-trainer passeerde Arek Milik en zette Viktor Fischer op diens plek.

Ook Phillip Cocu moest tornen aan zijn basiself. Andrés Guardado maakte het wonder compleet door honderd procent fit aan de aftrap te verschijnen. Dat ging op het middenveld ten koste van Adam Maher. Jürgen Locadia stond op de plek van de geblesseerde Luuk de Jong, terwijl Pereiro de vervanger was van Maxime Lestienne, die er niet bij kon zijn door droevige familie-omstandigheden.

Dat uitgerekend Pereiro de grote man werd in Amsterdam, mag daarom een geluk bij een ongeluk worden genoemd. De Uruguayaan speelde tot de kraker tegen Ajax slechts honderd minuten in de Eredivisie en liep in de tweede helft op zijn laatste benen, toen hij dik tien minuten de beslissing forceerde. Pereiro schudde net als bij de eerste treffer Jaïro Riedewald van zich af en lepelde de bal in de lange hoek.

Onverdiend was de zege van PSV niet. De Eindhovenaren drukten het slordige Ajax in grote delen van de wedstrijd met de rug tegen de muur, maar kansen waren niet aan onder meer Jürgen Locadia en Davy Pröpper besteed. Ajax kreeg ondanks dat het vaak in de verdrukking zat ook voldoende mogelijkheden. Viktor Fischer kwam het dichtste bij, maar zijn schot van afstand spatte uiteen op de paal.

Door de 1-2 zege in Amsterdam klimt PSV naar de vierde plek in de Eredivisie. Na acht speelronden staat de teller op zeventien punten. Dat zijn er twee minder dan Ajax, dat ondanks de nederlaag nog wel aan kop gaat met negentien punten. De koppositie wordt gedeeld met Feyenoord.

Meer: alle goals van Ajax - PSV