Lange wachten beloond voor Pereiro: De trainer zegt dat ik die vrijheid heb

Lange wachten beloond voor Pereiro: "De trainer zegt dat ik die vrijheid heb"

04-10-2015 22:29
3

De wedstrijd tegen Ajax zal er voor Gastón Pereiro één zijn die hij waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. De Uruguyaanse aanvaller van PSV mocht zondag voor de eerste keer in de basis beginnen bij de Eindhovenaren en groeide direct uit tot grote man. 

In de Arena tekende Pereiro namelijk voor beide doelpunten tijdens de 2-1 zege op de rivaal. "Ik voel me heel gelukkig. Ik heb lang gewacht op het moment dat ik in de basis stond. Gelukkig sta ik in een goeie ploeg. Het was heel belangrijk om deze wedstrijd te winnen. We staan nog maar op twee punten van de nummer één", vertelde de matchwinner na afloop aan de NOS.

Pereiro is een speler die op verschillende posities uit de voeten kan, zo erkent hij. "Ik vind het leuk om wat vrijer te spelen. De trainer zegt dat ik de vrijheid heb om door het midden te gaan of via de flanken als de tegenstander balbezit heeft. Maar dan moet ik de tegenstander die op de flank speelt wel dekken. Gelukkig werd het een mooie wedstrijd en hebben we gewonnen."

De Zuid-Amerikaan hoopt dat zijn familie de wedstrijd heeft kunnen bekijken. "Sommige wedstrijden kan mijn familie daar bekijken. Ik hoop dat ze het vandaag konden zien. In de bus ga ik de berichten lezen en beantwoorden."