Update: Kramer moet vrezen voor Klassieker na onderzoek aanklager

Update: Kramer moet vrezen voor Klassieker na onderzoek aanklager

05-10-2015 15:10
55

Michiel Kramer krijgt mogelijk een schorsing aan zijn broek. De spits van Feyenoord deelde in het duel tussen zijn club Feyenoord en hekkensluiter De Graafschap een lichte tik uit. Ted van de Pavert ontving de 'duw' in zijn gezicht. De aanklager betaald voetbal stelt mogelijk een vooronderzoek in.

Bij De Graafschap schreeuwde men in ieder geval om een rode kaart voor de Feyenoord-spits, die gewoon mocht blijven staan. Arbiter Danny Makkelie had naar eigen zeggen het 'tikkie' niet waargenomen. Hij zag wel een fout van Cas Peters, waardoor de 2-0 van Jan Lammers van De Graafschap werd afgekeurd. En ook daarover was De Graafschap teleurgesteld.

Wedden

Meer odds

De wedstrijd op De Vijverberg krijgt nu wellicht alsnog een vervelend staartje voor Kramer. Op maandag of dinsdag komt de aanklager meestal met een schikkingsvoorstel op de proppen voor dergelijke incidenten. De kans is groot dat ook Kramer niet ontkomt aan een schorsing, aangezien op de beelden van FOX Sports te zien is dat hij inderdaad aan het gezicht van Van de Pavert zat. "Kramer had rood moeten krijgen. Hij raakte me in mijn gezicht en volgens mij moet je daar vanaf blijven", zei Van de Pavert al, geciteerd door De Telegraaf.

Update 15:10 uur
De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt inderdaad een vooronderzoek in naar de tik die Kramer uitdeelde aan Van de Pavert. Dat betekent dat Joris van Benthem, de huisjurist van Feyenoord die al een schorsing van Rick Karsdorp en Eljero Elia voorkwam, weer aan de slag moet. Op basis van televisiebeelden kan Kramer alsnog worden geschorst. Als Kramer (onvoorwaardelijk) drie wedstrijden wordt geschorst, dan mist hij de Klassieker tegen Ajax.