Wissels De Boer roepen vraagtekens op: Zo zag ik zijn wissels ook

Wissels De Boer roepen vraagtekens op: "Zo zag ik zijn wissels ook"

05-10-2015 09:59
18

De kraker tussen Ajax en PSV (1-2) is het gespreksonderwerp van de dag in voetballand. Door de zege is het gat tussen de twee ploegen nog maar twee punten, in het voordeel van Ajax. De wissels van Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, riepen vraagtekens op.

Ajax gaf wederom niet thuis tijdens een serieuze testcase. Rinus Israël zag een vermoeid Ajax. "Alsof ze conditioneel aan het einde van hun latijn waren. Of ze de avond tevoren nog een wedstrijd hadden gespeeld", zegt de rapporteur van De Telegraaf. Ajax leek niet voor de winst te durven gaan en zinspeelde op een remise. "Zo zag ik de wissels van De Boer ook", aldus Israël, onder andere doelend op het inbrengen van Thulani Serero voor Amin Younes. 

"Amin Younes heb ik het hoogste cijfer aan Amsterdamse zijde gegeven met een 6,5, hoewel hij na rust terugviel. Hij zat beter in de wedstrijd dan Fischer en werd toch van het veld gehaald. Fischer is trouwens geen spits. Davy Klaassen evenmin. Die stond in deze wedstrijd op drie plaatsen, waaruit naar voren kwam dat Ajax weinig vastigheid en automatisme kende", concludeerde Israël.