Ajax maakt melding van blessure Fischer; Klaassen later nogmaals 'gekeurd'

Ajax maakt melding van blessure Fischer; Klaassen later nogmaals 'gekeurd'

05-10-2015 10:17
8

Viktor Fischer heeft zich afgemeld voor de aankomende interlands van Jong Denemarken. De aanvaller van Ajax kampt volgens zijn werkgever met lichte klachten, die hij heeft opgelopen in het duel met PSV (1-2 nederlaag). Davy Klaassen speelt namens Oranje mogelijk wel mee tegen Tsjechië.

De Deense aanvaller moest tegen PSV diverse posities invullen, te beginnen met de spitspositie. Daarna stond hij op nog twee plekken. In het duel kwam hij meermaals in aanraking met tegenstanders, waardoor hij 'niet ongedeerd uit de wedstrijd is gekomen'. Ajax meldt op de clubsite dat Fischer kampt met lichte rug- en liesklachten.

Om op tijd fit te zijn voor de volgende Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo en om geen risico te lopen, heeft Fischer zich afgemeld voor de aanstaande interlands met Jong Denemarken. Ook Klaassen blijft in Amsterdam. Hij zal zich niet melden bij Oranje vanwege een lichte hersenschudding, die hij eveneens tegen PSV opliep. Riechedly Bazoer is de vervanger van Klaassen voor het duel met Kazachstan. Na die wedstrijd kijkt men opnieuw hoe het is met Klaassen, want op 13 oktober volgt de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.