Gudelj plots middenin chaos: Moeder had liever gezien dat ik thuis was gebleven

Gudelj plots middenin chaos: "Moeder had liever gezien dat ik thuis was gebleven"

08-10-2015 16:37

Nemanja Gudelj wil de bekogeling van de spelersbus van Servië, in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Albanië en Servië, niet te zwaar opnemen. Dat vertelt de Ajax-middenvelder donderdag aan De Telegraaf. 

"Een van de stenen die naar de bus werden gegooid, raakte het raam goed en ging er dwars doorheen. Dus je kunt wel zeggen dat het een warm welkom was", lacht hij. Bang was Gudelj geen moment. "Dat ben ik bijna nooit en zeker niet in dit soort gevallen. Je kijkt om je heen, ziet een grote chaos en weet wat er vooral voor Albanië op het spel staat. Zij kunnen zich plaatsen voor het EK. Maar er was zó veel politie en alles was goed geregeld."

"We hebben een hele etage in het spelershotel en bij de liften en onze hotelkamerdeuren staan zelfs agenten", gaat de international verder. "Het is een geruststellende gedachte dat er in totaal 1800 agenten rondom de wedstrijd aanwezig zijn. Dat verkleint de kans op een chaos". Gudelj heeft geen moment overwogen zich af te melden met een smoesje, ook al had zijn moeder dat liever wel gezien. "Ik wil altijd wedstrijden spelen en winnen. En dit soort duels vind ik extra mooi. Maar mijn moeder had liever gehad dat ik was thuisgebleven. Ze is ongerust. Zeker nu alle incidenten in het nieuws verschijnen. Ze heeft een paar zware dagen te gaan."

De Ajacied was er vorig jaar ook bij in Belgrado, toen tijdens het heenduel met de Albanezen een vlag op het veld werd gedropt door een drone. Dat werd gezien als een provocatie, waarna fans van Servië het veld bestormden en de spelers van Albanië aanvielen. "Ik kwam ogen en oren tekort", zegt Gudelj over die ervaring. "Die drone, de vlag, het naar beneden halen, de gevechten..."