ADO laat verdediger hartoperatie ondergaan na strop van anderhalf miljoen euro

ADO laat verdediger hartoperatie ondergaan na strop van anderhalf miljoen euro

08-10-2015 18:58
5

Wilfried Kanon speelde dit seizoen nog geen minuut voor ADO Den Haag, terwijl hij vorig jaar nog één van de dragende krachten was. Hartproblemen zijn daar de oorzaak van.

Kanon won in het voorjaar de Afrika Cup met Ivoorkust, leidde ADO naar de dertiende plek in de Eredivisie en verdiende een transfer naar OSC Lille. De deal van anderhalf miljoen euro ging echter niet door, nadat hartritmestoornissen aan het licht kwamen tijdens de medische keuring in Noord-Frankrijk. Het probleem is nog altijd niet opgelost, maar er is inmiddels actie ondernomen.

Kanon heeft eind september een preventieve ingreep ondergaan om van de hartproblemen af te komen, meldt Omroep West. Komende week moet de 22-jarige verdediger terug voor controle. "Als alles in orde is, verwacht ik Wilfried daarna weer terug op het veld", aldus clubarts Ed Beeftink tegen de regio-omroep.

ADO is al langer op de hoogte van de hartritmestoornissen bij Kanon, maar liet hem eerder toch een vierjarig contract tekenen. "Het is ooit een toevalsbevinding geweest, want Wilfried heeft er nog nooit iets van gemerkt", aldus Beeftink. "Het is bijzonder vervelend voor Wilfried. In overleg met hem is besloten dat wij niet in medische details zullen treden. Hij kan na de controle gewoon weer bij de groep aansluiten en zich weer gaan richten op een basisplaats."