Update: aanklager verzwaart strafeis na verdediging Kramer en Feyenoord

Update: aanklager verzwaart strafeis na verdediging Kramer en Feyenoord

08-10-2015 21:20
34

Feyenoord gaat voor vrijspraak van Michiel Kramer. De spits van Feyenoord deelde in de gewonnen competitiewedstrijd tegen De Graafschap een duw uit en moest donderdag voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen.

Kramer ging immers niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, had geëist. Feyenoord wil vrijspraak. "Makkelie (de scheidsrechter van dienst, red.) heeft gefloten voor duwen en trekken en heeft de vrije trap over laten nemen", begon huisjurist Joris van Benthem donderdagavond zijn pleidooi in Zeist, geciteerd door RTV Rijnmond

Wedden

Meer odds

"Voor het duwen van Kramer is dus gefloten. Daarna mag hij niet meer bestraft worden met een schorsing." Feyenoord geeft toe dat de actie van Kramer 'onbesuisd' was. "Maar niet buitensporig. Je moet hele lange Efteling-nagels hebben wil je iemand blesseren", stelt Van Benthem. "We zitten hier omdat in het gezicht was. Daardoor wordt het ineens slaan, dat kan niet worden bewezen. Ik verzoek vrijspraak."

De aanklager blijft bij zijn voorstel van drie duels schorsing, waardoor Kramer de Klassieker tegen Ajax in de KNVB Beker zou moeten missen. "Hij heeft gewoon geslagen. Daar hoort een straf bij. Makkelie heeft gefloten om een actie te voorkomen en niet vanwege een duw. Hij heeft aangegeven niets gezien te hebben", klonk het. De uitspraak volgt vrijdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur.

Update 21.20: Het Algemeen Dagblad meldt dat de aanklager betaald voetbal na de verdediging van Feyenoord en Kramer de strafeis heeft verzwaard. In plaats van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, mag Kramer wat de aanklager betreft vier wedstrijden onvoorwaardelijk 'brommen'.