'De trainer zette mij altijd op Lens, hij was al razendsnel toen hij drie was'

'De trainer zette mij altijd op Lens, hij was al razendsnel toen hij drie was'

09-10-2015 00:00

De kritiek op de jeugdopleiding van Ajax is nooit ver weg, maar Mitchell Burgzorg is een andere mening toegedaan. De oud-Ajacied heeft warme herinneringen aan zijn tijd op De Toekomst.

In het verleden speelde hij met talloze talenten, waarvan Evander Sno en Jeremain Lens het profvoetbal haalden. "Ik zag direct dat Evander Sno goed was. Van hem verwachtte ik dat hij het profvoetbal ging halen. Zijn rust aan de bal was bijzonder", zegt Burgzorg op de website van Ajax.

"Hij was nooit bang als iemand hem onder druk zette. Hij wilde het juist zodat hij de speler kon passeren. Evander was wat groter dan de rest en spijkerhard. Voetbal ging hem heel makkelijk af." Sno werd in 2006 opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij debuteerde niet. Zijn laatste club was KVC Westerlo, maar zijn contract bij de Belgen werd eind vorig jaar ontbonden.

Ook Lens, die inmiddels bij Sunderland speelt, had volgens Burgzorg veel potentie. "Hij was tien jaar oud en ik was elf. De trainer zette mij altijd op Lens. Ik was namelijk een harde verdediger. Bij Lens zag je direct dat hij wat extra's had. Hij was razendsnel. Dat was hij al toen hij drie jaar oud was."