Smeuïge onthullingen in sekstape-rel Benzema: Ik heb je gewaarschuwd

Smeuïge onthullingen in sekstape-rel Benzema: "Ik heb je gewaarschuwd"

11-11-2015 16:25
10

Een Frans radiostation, Europe 1, heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht over de betrokkenheid van Karim Benzema in het sekstape-schandaal van Mathieu Valbuena. Uit geheime opnames is gebleken dat Benzema zijn landgenoot wel degelijk onder druk zette.

"Als je wilt dat de video vernietigd wordt, zal mijn vriend bij je op bezoek komen in Lyon. Je ziet alles op de tape, maar je kunt doen wat je wilt. Als je er niets aan wilt toen, heb ik je gewaarschuwd. Het is jouw leven", zegt Benzema in het fragment tegen Valbuena. "Je moet gaan praten. En ik beloof je dat er geen andere kopieën zijn van de opnames''

Dit lijkt haaks te staan op de beweringen van de advocaat van Benzema, die stelde dat zijn cliënt onschuldig is. "Hij heeft Valbuena gezegd dat hij niet met zich moet laten sollen, dat hij niet moet betalen", aldus de advocaat van de Franse spits van Real Madrid. 

De advocaat van Valbuena, Didier Domat, heeft in gesprek met persbureau AFP gereageerd op de verhalen. "Er was voor de zaak geen vijandigheid en die is er nog steeds niet. Maar als de verhalen in de media waar zijn, dan zal Valbuena uiteraard niet meer zijn vriend zijn."