FC Twente-contracten van Tadic en Castaignos gepubliceerd op internet

FC Twente-contracten van Tadic en Castaignos gepubliceerd op internet

24-11-2015 13:14
16

De contracten tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Sports zijn dinsdag op internet verschenen. Uit de documenten, gepubliceerd door Footballleaks, komt gevoelige informatie naar voren. 

Er valt onder meer te lezen wat de exacte belangen van Doyen waren en zijn bij Dusan Tadic (inmiddels Southampton), Quincy Promes (inmiddels Spartak Moskou), Luc Castaignos (inmiddels Eintracht Frankfurt), Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio (foto). Laatsgenoemde wordt dit seizoen uitgeleend aan Nottingham Forest. Als Twente zowel Ebecilio als Eghan voor de zomer van 2016 niet weet te verkopen, dan moet er een boete van liefst 1,4 miljoen euro worden betaald, zo blijkt. 

Ook zijn er details zichtbaar over de contracten van Castaignos en Tadic. Het blijkt dat beide spelers in hun periode bij Twente liefst 1250 euro ontvingen voor elk punt dat zij met de club uit Enschede pakten in de competitie. Dat bedrag kwam dus nog bovenop hun 'normale' salaris'. Tadic werd in de zomer van 2014 verkocht, Castaignos maakte afgelopen transferwindow de overstap naar Duitsland.