Riedewald: Hoorde het van de teammanager, moest het even op me laten inwerken

Riedewald: "Hoorde het van de teammanager, moest het even op me laten inwerken"

24-11-2015 23:06
5

Voor Jaïro Riedewald zal het seizoen 2015/2016 er één zijn om nooit te vergeten. De jonge verdediger heeft zich opgewerkt tot basisspeler van Ajax én bovendien mocht hij zijn debuut maken in het Nederlands elftal. 

"Het is voor mij zeker een droomjaar geweest. Ik weet al van jongs af aan dat Ajax een mooie club is en het was altijd m’n droom om in de Arena te staan als basisspeler. Dat is nu gelukt", vertelt de trotste Riedewald aan Amsterdam FM. "Twee van mijn dromen zijn in heel korte tijd uitgekomen. Basisspeler worden bij Ajax en dan in hetzelfde jaar ook nog debuteren in het Nederlands elftal, dat is gewoon genieten."

De linkspoot hoort op 14 december aanstaande of hij wordt verkozen tot Talent van het Jaar en zo de prestigieuze Fanny Award pakt op het Sportgala van Amsterdam. "Ik hoorde van de teammanger dat ik genomineerd ben en moest het even op me in laten werken allemaal. Dat ik met een teamsport genomineerd ben voor een individuele prijs is toch bijzonder."

Wat zijn doelen voor de toekomst zijn? "Ik wil een vaste waarde blijven bij Ajax 1 en elke keer opgeroepen worden voor het Nederlands elftal. Verder wil ik nog meer spelen met Ajax, ook Europees en dan het liefs in de Champions League natuurlijk. Ik wil zo ver mogelijk komen en een echte persoonlijkheid worden, in dit team en in het Nederlandse voetbal."