Cerny: Ik slaap vaker bij Gudelj thuis dan in mijn eigen huis

Cerny: "Ik slaap vaker bij Gudelj thuis dan in mijn eigen huis"

27-11-2015 07:28
23

Vaclav Cerny was donderdag de matchwinner in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic. De achttienjarige Tsjech maakte kort voor tijd de 1-2 op Celtic Park en werd het middelpunt van dolle feestvreugde.

"In een Europese uitwedstrijd het winnende doelpunt maken, is supermooi", zei Cerny na afloop tegen De Telegraaf. Hij schoot de 1-2 beheerst binnen. "Jij dacht misschien dat ik rustig was, maar dat was niet zo. Arek Milik en Amin Younes stonden helemaal vrij, maar ik wist dat ik de bal zelf met rechts binnen zou schieten. Als dat niet was gelukt, had ik een probleem gehad", lachte de aanvaller. "Nee, ik twijfelde niet."

Cerny wilde zijn treffer eerst vieren met de fans. "Maar iedereen op de bank was zo blij dat ik daar heen liep. Ik hoorde Nemanja Gudelj iets in het Servisch roepen en Arek wat Pools. Het was ongelooflijk." Met Gudelj heeft hij een bijzondere band. "Ik slaap vaker bij hem en zijn broertje Dragi thuis dan in mijn eigen huis. Ik zie Neno als mijn oudere broer. Hij leeft voor het voetbal en weet dat ik dit graag van hem wil overnemen. Als ik me aan zo'n voorbeeldprof vasthoud, komt alles goed."

Het blijkt dat het advies van Gudelj aan de jonge Cerny, die twintig minuten voor tijd was ingevallen voor Viktor Fischer, ook in Schotland al van belang was. "Ik had twee keer balverlies geleden en herinnerde wat Nemanja had gezegd: rustig blijven. Ik blies wat adem uit en herpakte me. Met zo'n doelpunt als bekroning."