Gudelj: In de 89e minuut kan ik nog een sprint over veertig meter trekken

Gudelj: "In de 89e minuut kan ik nog een sprint over veertig meter trekken"

29-11-2015 19:42
18

Nemanja Gudelj kijkt met een goed gevoel terug op een 'heerlijk weekje'. Met Ajax boekte hij zeges op achtereenvolgens SC Cambuur, Celtic en zondag PEC Zwolle.

Met de Europese krachtmeting tegen Celtic in de benen moest Ajax aantreden tegen de angstgegner uit Zwolle. "Je weet dat het voor een jonge ploeg dan lastig kan zijn om het mentaal weer op te brengen, maar ik moet een compliment aan de hele ploeg maken hoe we daar vandaag mee zijn omgegaan", vertelt Gudelj aan Ajax Life.

"Het lag aan ons, niet aan Zwolle", vervolgt de Serviër over de eerste helft, waarin Ajax domineerde. "We gingen goed met de ruimte om en durfden te voetballen. Het enige minpunt was dat we bij rust minimaal met 3-0 voor hadden moeten staan. In de tweede helft gingen zij opportunistischer spelen en kregen wij te maken met de tegenwind. Toen het hard begon te regenen, zag je af en toe ook minder. Dat had er allemaal mee te maken. Na twintig minuten pakten we het weer goed op, vond ik."

De terugval na rust had volgens Gudelj niets te maken met het duel van donderdag in Schotland. "Nee, ik voelde me goed. In de 89e minuut kon ik nog een sprint over veertig meter trekken, dat zegt wel genoeg. Dat gold in het algemeen voor het hele team. Als je ook ziet hoe Donny (Van de Beek, red.) een hele wedstrijd speelt, is dat gewoon heel knap."