Wellicht snel vertrek voor PSV-topper: Dan is dat niet ondenkbaar

Wellicht snel vertrek voor PSV-topper: "Dan is dat niet ondenkbaar"

29-11-2015 20:22
11

Gaston Pereiro liet zondagmiddag tegen AZ eens te meer zien waarom PSV een groot bedrag voor hem neertikte afgelopen zomer. De Uruguayaan toonde bij vlagen zijn uitstekende balbehandeling en inzicht.

Toch moet Pereiro ook nog het een en ander leren. Soms is de buitenspeler volgens coach Phillip Cocu in periodes van een wedstrijd 'afwezig'. "Zo kennen we hem ook. We hebben hem natuurlijk uitgebreid gevolgd voordat hij naar ons kwam", vertelt hij aan FOX Sports. "Hij kan geniale dingen laten zien, maar soms is hij ook afwezig."

"Daar werken we samen hard aan, om die momenten eruit te halen. Hij moet actiever worden, aan de bal maar ook in de diepte. Uiteindelijk was hij met een mooie actie weer betrokken bij een goal."

"Als hij zich blijft ontwikkelen binnen PSV dan is het niet ondenkbaar dat hij over twee jaar een volgende stap zou maken", voorspelt Cocu. "Dat is wel vooruitkijken, maar het is een positieve jongen die open staat om dingen te leren. Hij heeft een weergaloze techniek en een dodelijk schot. Hij heeft heel veel potentie en dat zullen ook wel meerdere clubs zien."