Update: 'Rijkaard laat zich niet verleiden en stelt Spaanse topclub teleur'

Update: 'Rijkaard laat zich niet verleiden en stelt Spaanse topclub teleur'

01-12-2015 12:48
23

Valencia overweegt een poging te wagen om Frank Rijkaard uit zijn pensioen als voetbaltrainer te halen. De 53-jarige Amsterdammer is in beeld om de Portugees Nuno op te volgen.

Dat meldt de Spaanse krant Sport. Rijkaard zou net als Michael Laudrup een belangrijke kandidaat zijn om plaats te nemen op de trainersstoel. Nuno besloot zondag zijn ambt neer te leggen na de nederlaag bij Sevilla. Daardoor staat de ploeg slechts negende in de Primera Division.

Rijkaard is al een tijdje niet meer op de voorgrond getreden in voetballand. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van Saudi-Arabië, waar hij begin 2013 stopte. Een keer in de zoveel tijd wordt hij – net als nu met Valencia – met een club in verband gebracht. Meestal komt er dan een reactie uit de hoek van Rijkaard dat hij voorlopig nog geen terugkeer in de voetballerij overweegt.

Valencia denkt echter dat Rijkaard een toptrainer kan zijn voor de huidige kwakkelende ploeg. Eerder werkte hij al in Spanje bij FC Barcelona, met wie hij in het seizoen 2005/2006 de Champions League won.

Update: Rijkaard heeft het aanbod van Valencia naast zich neergelegd, zo meldt Sport. De Spaanse topclub zag in de Nederlander een topkandidaat, maar Rijkaard blijft erbij dat hij voorlopig niet als trainer aan de slag wil. Valencia zou nu overschakelen naar plan B: de Deense oud-voetballer Michael Laudrup.