Ajax-strijder krijgt loftuiting: Neem hem, hij is daar nooit te beroerd voor

Ajax-strijder krijgt loftuiting: "Neem hem, hij is daar nooit te beroerd voor"

01-12-2015 08:26
5

De defensie van Ajax in de Eredivisie oogt solide, maar in de Europa League is daar geen sprake van. Uitschakeling dreigt en voormalig Ajax-trainer Co Adriaanse probeert naar een verklaring te zoeken.

Jasper Cillessen hoefde in competitieverband de bal pas zeven keer uit zijn doel te vissen. In het verleden deed Ajax dit na veertien wedstrijden slechts tweemaal beter. Volgens Adriaanse is dat het gevolg van de werklust van alle spelers. "Want het is onzin om alleen naar de verdediging te kijken als je het geringe aantal tegentreffers wilt verklaren", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Neem Viktor Fischer, die is nooit te beroerd om arbeid te leveren."

Hoe anders is de situatie in Europa. Ajax speelde vijf poulewedstrijden en kreeg daarin óók zeven goals tegen. "Het zegt toch genoeg dat Ajax vóór de wedstrijd tegen Celtic de laatste jaren nauwelijks uitwedstrijden won in Europa. Maar dat probleem kennen we", vervolgt Adriaanse zijn betoog. "Nederlandse clubs worden zelden tot nooit geklopt op basis van techniek. Het gaat om andere aspecten: tactiek, mentale kracht, atletisch vermogen. Als team worden de Nederlandse clubs geklopt. Dat moet je niet alleen bij de verdediging zoeken."