Opnieuw verwijt aan Van Gaal: 'Dit heb ik niet eerder gezien bij Rooney'

Opnieuw verwijt aan Van Gaal: 'Dit heb ik niet eerder gezien bij Rooney'

01-12-2015 12:41
1

Matt Le Tissier speelde zijn gehele carrière bij Southampton en is momenteel analist bij Sky Sports. De oud-voetballer kijkt met verbazing naar de prestaties van Wayne Rooney, die dit seizoen pas twee keer scoorde in de Premier League.

Volgens Le God, zoals de bijnaam van Le Tissier luidt, is Louis van Gaal schuldig aan de vormdip van zijn aanvoerder. "Rooney is het slachtoffer van de veranderde tactiek en speelwijze van United. Voorheen ging het team het veld op met de gedachte 'we winnen deze wedstrijd omdat we de beste spelers hebben'. Maar tegenwoordig lijkt het belangrijker dat er vooral niet verloren wordt", aldus Le Tissier.

De voormalig spits denkt dat Rooney matig presteert omdat United niet genoeg op de aanval speelt. "Vroeger durfde de ploeg met meer spelers ten aanval te trekken en werden er meer kansen gecreëerd. Ik heb nog nooit zo'n langdurige vormdip gezien bij Rooney. Iedereen heeft wel eens zijn ups en downs, Rooney ook, maar dit heb ik niet eerder gezien bij hem", concludeert Le Tissier.