'Vergeten' international zet zinnen op Oranje: Zo snel mogelijk terugkeren

'Vergeten' international zet zinnen op Oranje: "Zo snel mogelijk terugkeren"

01-12-2015 22:22

Patrick van Aanholt is sinds het ontslag van Dick Advocaat niet meer verzekerd van een basisplek bij Sunderland. Een terugkeer in het Nederlands elftal speelt echter nog steeds door zijn hoofd.

Van Aanholt mocht in de aanloop naar het WK van 2014 hopen op een uitnodiging voor Oranje, maar overleefde de laatste schifting niet. Sindsdien zit hij er niet meer bij. "Het is twee jaar geleden dat ik bij het Nederlands elftal zat. En dat is eigenlijk veel te lang geleden", vindt de linksback tegenover Voetbal International.

"Mijn doel is om zo snel mogelijk terug te keren. Daarbij is het belangrijk dat ik mijn niveau van deze wedstrijd doortrek. Want ik realiseer me donders goed dat ik moet spelen bij Sunderland om in beeld te blijven bij de bondscoach. "

En daar zit de crux voor Van Aanholt. Sam Allardyce, de opvolger van Advocaat, lijkt nog niet overtuigd. "Iedereen weet dat ik met Dick Advocaat een heel goede klik had. Onder hem speelde ik altijd. Dat gaf vertrouwen en dat voelde goed. Dan kun je je voorstellen dat het nu niet eenvoudig is om te weten dat je niet onomstreden bent."