ADO in Chinese wurggreep: Ik snap niet dat ADO dat in de krant liet zetten

ADO in Chinese wurggreep: "Ik snap niet dat ADO dat in de krant liet zetten"

19-01-2016 22:11
15

Voor ADO Den Haag staat woensdagavond een cruciale aandeelhoudersvergadering gepland. De (financiële) toekomst van de residentieclub wordt tijdens die bijeenkomst besproken. Eigenaar Hui Wang, op wiens miljoenen ADO nog altijd wacht, is vrijwel zeker niet aanwezig. 

Voormalig ADO-directeur Maarten Fontein denkt dat een afvaardiging van de club er verstandig aan doet om zo snel mogelijk af te reizen naar China voor hoog overleg met Wang. "De directeur, de gemeente Den Haag, de vereniging en rvc. Om de relatie te herstellen, een strategie te bepalen en het geld te halen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. 

Mark van der Kallen, de man die ADO verkocht aan Wang, is het met Fontein eens. "Dat hebben wij uiteindelijk ook gedaan, net als Maarten. We zijn zelf naar China gegaan. Je doet zaken met elkaar, dan is dat alleen maar logisch. Het past in de Chinese cultuur. Ik snapte eerlijk gezegd ook niet dat ADO in de krant liet zetten dat Wang een wanbetaler is. Dan escaleert het juist eerder. Ik hou mijn hart vast."