LIVE: Ajax verlengt dramatische reeks Feyenoord na gevecht (gesloten)

LIVE: Ajax verlengt dramatische reeks Feyenoord na gevecht (gesloten)

07-02-2016 14:04
121

Alle ogen zijn zondagmiddag gericht op de Arena, waar Ajax en Feyenoord het tegen elkaar opnemen. De Klassieker begint om 12.30 uur en VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte.

14.22: Het is afgelopen. Ajax wint met 2-1 van Feyenoord en gaat in elk geval weer aan kop in de Eredivisie!

Wedden

Meer odds

14.14: Nog vijf minuten te spelen in de Arena. Feyenoord probeert wat te forceren, maar lijkt machteloos.

14.08: Kopbal van Kramer recht in de handen van Cillessen. Vervolgens maken de twee kemphanen ruzie.

14.04: Feyenoord gooit alles op de aanval. Elia komt voor Toornstra en Kramer voor Tapia. Younes maakt bij Ajax plaats voor Fischer.

13.58: De wereldgoal van Bazoer is HIER te zien!

13.56: NEE! Gudelj schiet de bal als een volleerde Jaap Stam huizenhoog over! Het blijft 2-1.

13.56: Penalty! Vermeer glijdt Klaassen onderuit. De doelman krijgt geel en Gudelj legt aan...

13.53: GOAL! Daar is dus die doorbraak. Bazoer schiet de bal schitterend in de kruising!

13.51: De kansen zijn spaarzaam in de eerste helft. Het is wachten op een doorbraak.

13.47: De stadionspeaker vraagt de Ajax-fans te stoppen met de kwetsende spreekkoren richting Vermeer.

13.43: In de rust van de Klassieker ging het vooral over de lugubere uiting van VAK410 richting Vermeer. Misselijkmakend.

 

Misselijkmakend. Like = afkeuren. (foto via @DimitriKoopman)

Geplaatst door Voetbalprimeur op zondag 7 februari 2016

13.38: Net als in de eerste helft krijgt Ajax snel een gele kaart. Bazoer schopt Tapia onderuit en verdwijnt in het boekje.

13.34: Er is afgetrapt voor de start van de tweede helft. Geen wijzigingen bij zowel Ajax als Feyenoord.

13.23: Terwijl de spelers de kleedkamers opzoeken, gaat Bazoer nog even verhaal halen bij Vilhena. Kongolo duwt de Ajacied weg.

13.18: Nadat de spelers van Ajax en Feyenoord elkaar in de haren vliegen, fluit Blom voor de rust. Tot over een kwartier!

13.15: Bazoer en Vilhena komen elkaar weer tegen. De Feyenoorder deelt een beuk uit aan de Ajacied, die daar niet van gediend is. Geen kaarten van Blom, die veel laat doorgaan.

13.10: Kans Feyenoord. Vilhena zet Van der Hoorn weg, schiet, maar vindt de vuisten van Cillessen. De teller staat al op veertien schoten in totaal!

13.08: Wat een passie, strijd en hoog tempo! Ajax en Feyenoord leggen een soort Premier League-wedstrijd op de mat. Top!

13.02: En daar is weer een kans voor Feyenoord. Schöne werkt een kopbal van Van Beek weg voor de lijn.

13.00: El Ghazi denkt te gaan scoren, maar Vermeer stopt hem op het laatste moment met een tackle. Botteghin ging in de fout.

12.57: De goal van Younes na 21 minuten is HIER terug te zien.

12.55: Cillessen tikt een vrije trap van Vilhena uit de hoek. Lekker potje!

12.53: GOAL! Ajax maakt de 1-1. Younes kapt zich vrij en mikt de bal na een vlotte aanval schitterend in de hoek. Het staat weer gelijk!

12.52: Feitje!

12.48: De goal van Toornstra na dertien minuten is HIER te zien.

12.45: GOAL! Feyenoord komt op een 0-1 voorsprong in de Arena door een doelpunt van Toornstra. De verrassing in de basiself verschalkt Cillessen met een rollertje in de hoek!

12.41: Het gaat niet met Riedewald. Viergever vervangt de verdediger, die verkeerd neerkwam na een duel met Kuyt, na tien minuten. Van Bronckhorst roept meteen drie Feyenoorders bij zich.

12.39: Ajax opent iets sterker dan Feyenoord. In de tussentijd is Viergever gaan warmlopen, omdat Riedewald licht gekwetst is.

12.34: En daar is de eerste gele kaart al. Schöne houdt Basacikoglu opzichtig vast en krijgt geel, na twee minuten.

12.31: Er is afgetrapt. Veel succes en plezier!

12.30: Voorafgaand aan het duel wordt afscheid genomen van John Heitinga. De gestopte verdediger spreekt het publiek toe en krijgt vervolgens een schitterende erehaag van Ajax en Feyenoord.

12.27: Gelukkig, de tribunes raken steeds beter gevuld. Game on!

 

De Klassieker staat op het punt van beginnen en VoetbalPrimeur is erbij op de perstribune. Game on! #AjaFey #Klassieker #VoetbalPrimeur

Een foto die is geplaatst door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op

12.15: Opvallend, de Arena is niet uitverkocht voor de Klassieker.

11.12: Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst hebben besloten om met een verrassende basiself aan te treden in de Arena. De thuisclub begint met Mike van der Hoorn in het centrum van de verdediging, waardoor Joël Veltman uitwijkt naar de rechterkant en Ricardo van Rhijn weer op de bank zit.

Ook door de voorhoede is de bezem gehaald. Arek Milik wordt geslachtofferd door De Boer, die kiest voor Anwar El Ghazi in de spits. Lasse Schöne speelt als hangende rechtsbuiten en aan de linkerkant staat Amin Younes. Het middenveld is met Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen wél vertrouwd. Op doel staat Jasper Cillessen.

In de basiself van Feyenoord regent het eveneens verrassingen. De Rotterdammers beginnen niet in een 5-3-2- maar in een 4-3-3-formatie. Jan-Arie van der Heijden verdwijnt daardoor uit de basis en voor Renato Tapia ontstaat een plek op het middenveld. De nieuweling debuteert dus voor Feyenoord in de Klassieker.

In de aanval is Bilal Basacikoglu de vervanger van de gepasseerde Eljero Elia. Jens Toornstra speelt evenals Schöne bij Ajax als hangende rechtsbuiten. Na wat geschuif zit linksback Miquel Nelom daarom op de bank. Simon Gustafson is door ziekte niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

De opstellingen:

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen; Schöne, El Ghazi, Younes.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo; Vilhena, Tapia, El Ahmadi; Toornstra, Kuyt, Basacikoglu.

Mis vanaf 12.30 uur niets van de laatste ontwikkelingen bij Ajax - Feyenoord in dít liveblog!