Ajax wil koppositie terug: Of het nou met mooi of lelijk voetbal is

Ajax wil koppositie terug: "Of het nou met mooi of lelijk voetbal is"

07-02-2016 11:53
3

Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj beseft dat de Klassieker zondagmiddag gewonnen moet worden. De Amsterdammers verloren vorige week de koppositie aan PSV en kunnen zich geen puntverlies meer permitteren. Gudelj: "Deze wedstrijd moet je hoe dan ook winnen"

Ajax kwam vorig weekend niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Roda JC en zag PSV daardoor langszij komen. Winst tegen Feyenoord is daarom een pré: "We hebben nu nog dertien finales en dit is de eerstvolgende finale voor ons, maar ook zeker voor de club en de supporters", zo laat Gudelj weten in gesprek met de NOS. "Deze wedstrijd moet je hoe dan ook winnen of het nou met mooi of lelijk voetbal is. Als je maar honderd procent geeft, elk duel wint en erop vliegt, dan ben ik ervan overtuigd dat we die wedstrijd gaan winnen."

Feyenoord heeft de laatste vijf competitieduels verloren en verkeert ook niet in grootste vorm: "We weten dat ze het moeilijk hebben de laatste tijd en aardig wat wedstrijden hebben verloren. Tegen Roda JC hebben ze dan gewonnen, maar met veel moeite. We weten dat dit een wedstrijd op zich is: het is de Klassieker. Het heeft niets te maken met de vorige wedstrijden van hun of van ons. Daar moet je gefocust en klaar voor zijn."

Als het aan Gudelj ligt, pakt Ajax binnenkort weer de koppositie in de Eredivisie terug: "Het steekt altijd als je niet bovenaan staat, maar we gaan ons best doen om PSV weer voorbij te gaan. Zij hebben ook een moeilijke wedstrijd, dat weten wij ook. We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken. Als wij alle wedstrijden winnen, dan worden wij alsnog kampioen", zo besluit hij.