'Messi van Ajax': Nee, geen enkele club heeft die behalve FC Barcelona

'Messi van Ajax': "Nee, geen enkele club heeft die behalve FC Barcelona"

07-02-2016 21:14
6

Amin Younes heeft zijn eerste Klassieker in Amsterdam gewonnen. De Duitse aanvaller was kort na de openingsgoal van Jens Toornstra belangrijk door via een knappe actie de 1-1 binnen te schuiven. Uiteindelijk zag Younes zijn ploeg met 2-1 winnen.

"Het was een goede wedstrijd waar alles in zat", vertelt Younes tegen Ajax TV. "Vandaag was de overwinning ook een beetje voor John. Het was gewoon fantastisch hoe de supporters afscheid van hem hebben genomen. Het is zo'n geweldige speler. Ook voor de fans is het een heel belangrijke dag. Een gemiste penalty, een achterstand die we hebben omgedraaid. Het was het entreegeld waard vandaag. Het waren ook mooie doelpunten vandaag."

Younes bewonderde de goal van Riechedly Bazoer, die voor de 2-1 zorgde. "Hoe Bazoer raak schiet..Dat is ook zijn kwaliteit. Hij doet het vaak op de training. Een wonderschoon doelpunt." 

Ook over zijn eigen doelpunt is hij tevreden. "Lionel Messi? Nee, het was Amin Younes. Wij hebben geen Messi. Ik denk geen club ter wereld behalve Barcelona. Ajax heeft Amin Younes en ik probeer het beste te laten zien. Het voelt goed om belangrijk te zijn. Dat verwacht Ajax ook van mij. De mensen verwachten ook dat ik beslissend kan zijn voor het team. Het kan natuurlijk nog veel beter, maar daar hebben we de trainer en staf voor."