Topscorer start nooit meer in NEC-basis: Dat is niet leuk voor hem

Topscorer start nooit meer in NEC-basis: "Dat is niet leuk voor hem"

07-02-2016 23:20
7

Tot ieders verrassing begon clubtopscorer Christian Santos zondag niet in de basis bij NEC. Na afloop van de wedstrijd meldde trainer Ernest Faber dat de spits dit seizoen helemaal niet meer tot de basiself zal behoren.

Santos wilde afgelopen transferperiode vertrekken uit Nijmegen en beschikt over een aflopend contract. Voor NEC reden om te besluiten dat de Venezolaan niet in de basis meer mag starten dit seizoen. "Het is een gezamenlijk besluit geweest", aldus Faber bij de NOS. "Er zijn wat dingen gebeurd in de transferwindow en daarna zijn er wat afspraken gemaakt. Uiteindelijk is Christian gebleven en daar is een besluit uit voortgekomen. Dat is voor hem niet leuk."

Volgens de coach is het besluit dus gezamenlijk met de clubleiding genomen over Santos, met dertien doelpunten clubtopscorer van NEC. "In principe is het een beslissing geweest met het oog op de toekomst. Christian heeft steeds zijn vertrekwensen uitgesproken, dat is prima. Uiteindelijk kijken wij ook naar de toekomst en hebben we deze beslissing genomen."