Transfer van PSV naar Ajax doet pijn: Vergeleek hem met Vieira van Arsenal

Transfer van PSV naar Ajax doet pijn: "Vergeleek hem met Vieira van Arsenal"

09-02-2016 07:01
47

Riechedly Bazoer maakte zondag de winnende treffer in het duel tussen Ajax en Feyenoord (2-1). Hij besliste de Klassieker met een fraaie knal vanuit de tweede lijn. Alfons Groenendijk, Roland Vroomans en Ronald de Boer weten hoe de negentienjarige Ajax-middenvelder in elkaar steekt.

Groenendijk kwam Bazoer tegen toen de speler als zestienjarige de overstap maakte van PSV naar Ajax. Hij mocht een halfjaar niet spelen en zat veel in het krachthonk. "Hij wilde zo graag spelen, maar in die periode werd hij van een jongen een man. En je ziet hem nu nog steeds sterker worden. Daarvoor heb je wedstrijden nodig op het hoogste niveau. Ik vergeleek hem toen met Patrick Vieira van Arsenal. Fysiek sterk en compleet. Hopelijk voor hem krijgt hij een soortgelijke carrière, maar ook de factor geluk speelt een rol", aldus de huidige Excelsior-trainer in het Algemeen Dagblad.

Vroomans liet Bazoer soortgelijke stappen zetten; hij zette de jongeling van PSV D1 naar PSV C2 door. "Want Riechedly was toen nog wel kinderlijk. Náást het veld bedoel ik dan hè. Hij had toen in het veld oudere jongens nodig waar hij tegen op keek. En dát heeft hem juist wel snel volwassen gemaakt. Wat je heel erg goed bij Bazoer ziet: hij trekt zich enorm snel op aan de kwaliteiten in het team. Dat zie je nu bij Ajax, maar dat verwacht ik ook als hij de stap naar een internationale topclub maakt. Voorlopig moet hij bij Ajax blijven. Hopelijk kan hij er straks in de Champions League beter worden."

Tot slot praat Ronald de Boer over de pupil van zijn broer en Ajax-trainer Frank de Boer. "Als ik dan toch een kritiekpunt moet noemen: de laatste wedstrijden geeft hij niet altijd thuis. We moeten niet vergeten dat hij pas 19 jaar is hè. Ik was zelf op die leeftijd nog helemaal niet klaar voor het grote werk. Soms gokt hij te veel. Zo van: die bal komt uiteindelijk toch wel in mijn bezit. (...). Balletjes afwachten, populair gezegd. Als je echt de top wilt bereiken, kun je dat niet doen. Maar nogmaals: dat is nu ook helemaal nog niet erg. Hij is nog zo jong en heeft alle ingrediënten om de internationale top te halen."