Keeper Den Bosch beschimpt: 'Ze zeiden dat ik voor de trein moest springen'

Keeper Den Bosch beschimpt: 'Ze zeiden dat ik voor de trein moest springen'

10-02-2016 07:00
7

Kees Heemskerk, de doelman die vorige week zo verschrikkelijk in de fout ging in het bekerduel tussen FC Den Bosch en VVSB (2-3), heeft ontzettend veel over zich heen gekregen. Afgelopen weekend had hij nog geen trek in een feestje.

Waar er in de rest van Den Bosch drie dagen carnaval werd gevierd, was het voor Heemskerk een rustig weekend. "Vorig jaar heb ik het voor het eerst gevierd, dit jaar heb ik het laten schieten. Ik denk dat dat voor mij op dit moment een goede keuze was", vertelt de doelman aan de NOS.

Nadat hij blunderde tegen VVSB, werd Den Bosch op beschamende wijze uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker. "Ik heb mensen horen zeggen dat ik voor de trein moet springen. Dat soort dingen komen wel aan", vertelt Heemskerk, die de eerste dagen na de wedstrijd aangeslagen was. "Daarna heb ik mezelf opgepakt en ben ik verder gegaan."

De inmiddels door Den Bosch ontslagen trainer René van Eck rekent Heemskerk de fouten niet aan. "Hij wordt op die wedstrijd afgerekend, maar hij heeft ook wedstrijden gehad waarin hij ons op de been hield. Kees is gewoon een goede keeper en iedereen maakt fouten."