Kans op Twentse trainerswissel klein na uitspraken Van Leeuwen

Kans op Twentse trainerswissel klein na uitspraken Van Leeuwen

10-02-2016 07:11
2

René Hake staat waarschijnlijk ook volgend seizoen voor de spelersgroep van FC Twente. De 46-jarige trainer van de Tukkers mag van de club zo goed als zeker blijven zitten waar hij zit.

Dat kondigt technisch directeur Ted van Leeuwen aan in De Telegraaf. "De intentie is er om met elkaar door te gaan", aldus Van Leeuwen. "Het contract van René loopt ook nog gewoon door. We hebben het er nog helemaal niet over gehad, maar in principe gaan we zo verder."

Hake werd vroeg in het seizoen aangesteld als interim-trainer nadat Alfred Schreuder was ontslagen. Aanvankelijk vielen de resultaten enorm tegen en werd het degradatiescenario steeds realistischer, maar de laatste duels zit er een opwaartse lijn in de resultaten van FC Twente. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen.

Van Leeuwen wil in de krant nog niet zeggen hoe de toekomst van Robbert Schilder en Jerson Cabral, die een aflopend contract hebben, eruit ziet. "We weten niet wat er nog boven ons hoofd hangt. We moeten reactievoetbal spelen. Dat is niet ideaal, maar het is niet anders", aldus de beleidsbepaler, doelend op de financiële onzekerheid waarin de club zich nog steeds bevindt.