KNVB kan PEC Zwolle niet helpen: Er bestaat een kleine kans dat het lukt

KNVB kan PEC Zwolle niet helpen: "Er bestaat een kleine kans dat het lukt"

10-02-2016 09:17
3

Omdat PEC Zwolle-aanwinst Younes Mokhtar dit seizoen al voor twee clubs uitkwam (FC Twente en Al Nassr), is de kans minimaal dat de vleugelaanvaller voor de zomer minuten zal maken voor zijn nieuwe club. Het is offcieel immers niet toegestaan om per seizoen voor mee dan twee clubs te spelen. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft nog een klein beetje hoop. 

De 24-jarige Mokhtar werd vorige week vastgelegd nadat zijn contract bij Al Nassr enige tijd geleden ontbonden was. "Er bestaat een kleine kans dat het lukt om Youness dit seizoen nog speelgerechtigd te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken", legt Nijkamp uit aan Voetbal International. 

"Wij zijn in ieder geval zeer blij dat Youness terug is bij ons. Hij heeft in het verleden immers aangetoond een meerwaarde te zijn in de Eredivisie", besluit de td. De KNVB kan PEC sowieso niet helpen met de situatie rond de oud-speler van Twente. Dat heeft te maken met reglementen van de FIFA. De wereldvoetbalbond  zal zich moeten buigen over de vraag of dispensatie voor Mokhtar tot de mogelijkheden behoort.