Bouy schimmig over Ajax-afscheid: Dan was ik op mijn veertiende weg geweest

Bouy schimmig over Ajax-afscheid: "Dan was ik op mijn veertiende weg geweest"

10-02-2016 10:52
24

Ouasim Bouy, dit seizoen door Juventus uitgeleend aan PEC Zwolle, vertrok op achttienjarige leeftijd bij Ajax. Mino Raiola regelde voor de middenvelder een transfer naar Italië. Over zijn verrassende move naar Juventus blijft Bouy in gesprek met Voetbal International schimmig. 

De inmiddels 22-jarige rechtspoot bestrijdt in ieder geval dat zijn keuze met geld te maken had. "Ik ken die verhalen. Mensen mogen vooroordelen hebben. Jongen, als ik dat wilde, was ik al veel eerder vertrokken. Als ik voor het geld zou hebben gekozen, was ik al op mijn veertiende, of vijftiende, of zestiende weg geweest", vertelt hij.

"Dat had gekund, makkelijk. Daar ging het mij helemaal niet om. Het doet mij trouwens niets, dit soort verhalen", vervolgt Bouy. "Ik heb vertrouwen in mezelf, dáár gaat het om. Verder niets. Jij noemde net Stefano Denswil, hij zit ook allang niet meer bij Ajax. De beste verdediger die ik heb gezien. Ook hij zal zijn redenen hebben gehad om weg te gaan."

Wat de exacte reden wél was? "Eerlijk: Ajax zal ik altijd liefhebben. Verder wil ik het er niet meer over hebben. Dit is mijn slotwoord over Ajax."