Hartman ondervraagt Jans: Zou wel trainer van Feyenoord willen zijn

Hartman ondervraagt Jans: "Zou wel trainer van Feyenoord willen zijn"

12-02-2016 22:55
3

Maxim Hartman gaat sinds een poosje elke vrijdag op bezoek bij een club uit de Eredivisie. Ditmaal was het de beurt aan PEC Zwolle-trainer Ron Jans. En zoals we inmiddels wel gewend zijn: het leverde leuke en grappige uitspraken op.

Hartman start het interview met de opmerking dat hij Jans meer ziet als een gezellige oom die op feesten op de tafel danst. "Al die spelers zijn ook lieve neefjes van me", countert de goedlachse trainer. "Ik geef gewoon heel veel aan de spelers. De ene keer vertrouwen en de andere keer een schop onder de kont. Maar ik krijg ook heel veel van de jongens terug."

Vervolgens schotelde Hartman hem de vraag voor of hij het voetbal wel serieus genoeg neemt, aangezien hij op persconferenties vaak lacht en grapjes maakt. "Nee", antwoordde Jans kort. "We moeten de voetballerij wat meer relativeren."

Zondag staat het duel met Feyenoord op de rol. "Medelijden met Van Bronckhorst heb ik niet", aldus de trainer. "Maar geef hem de steun, dan komt het wel goed. Ooit zou ik wel trainer van Feyenoord willen zijn, maar dat gaat niet gebeuren. En ondanks mijn gewicht ben ik voor Oranje ook te licht."

Onze @maximhartman ging langs bij @PECZwolle voor een gesprek met de gezelligste oom van Nederland. 22.25 uur NPO1. pic.twitter.com/MTj81Jmmgh

— NOS Sport (@NOSsport) February 12, 2016