Ik wil niet dat hij eerst met de pers praat, voordat ik weet hoe het gegaan is

"Ik wil niet dat hij eerst met de pers praat, voordat ik weet hoe het gegaan is"

13-02-2016 10:09

FC Groningen kan zondag tegen Ajax mogelijk weer beschikken over de nieuwe spits Alexander Sorloth. De Noorse spits brak twee weken geleden tegen PEC Zwolle zijn middenhandsbeentje. Een brace om zijn rechterhand lijkt uitkomst te bieden.

Sorloth werd in de voorbije transferperiode overgenomen van Rosenborg uit Noorwegen. In vier wedstrijden was hij al twee keer trefzeker voor de bekerhouder. Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft de brace van Sorloth donderdag goedgekeurd. Daardoor kan de twintigjarige Noor zondag in actie komen. Of het ook gebeurt, is een tweede. Tegen Ajax ontbreken in ieder geval Mimoun Mahi en Lorenzo Burnet. Achter de naam van Abel Tamata staat nog een vraagteken.

"Alexander trainde vrijdagochtend voor het eerst volledig met de groep mee en dat deed hij met zijn nieuwe brace. Ik wil niet dat hij eerst met de pers praat, voordat ik weet hoe het gegaan is. Die afspraak hadden wij met elkaar gemaakt", zegt Groningen-trainer Erwin van de Looi tegen RTV Noord. "De training ging goed. Hij had nog wel wat pijn, maar hij kan tegen Ajax spelen. Of hij begint? Dat weet ik nog niet. Zijn vervanger, Danny Hoesen, heeft het de afgelopen twee wedstrijden prima gedaan en daarnaast heeft Sorloth slechts één keer volledig meegetraind."