Van Gaal woest na zege: De club of Mourinho hoeft niet te ontkennen

Van Gaal woest na zege: "De club of Mourinho hoeft niet te ontkennen"

26-02-2016 09:52
16

Louis van Gaal haalde donderdagavond zijn gram met de 5-1 zege van Manchester United op FC Midtjylland in de Europa League. Na afloop sneerde de manager naar zijn criticasters.

Van Gaal staat onder zware druk in Engeland. "Iedere pijl in de Engelse media wordt op mij gericht", reageert hij op de persconferentie. "Een voordeel is dat ze de spelers daardoor redelijk met rust laten."

Het is geen geheim dat José Mourinho klaarstaat om zijn plek over te nemen op Old Trafford. Van Gaal heeft daar geen boodschap aan. "De club of Mourinho hoeft niet te ontkennen wat er allemaal gezegd en geschreven wordt. Je hoeft niet te reageren op uitspraken in media. We gaan de media niet helpen. Maar ik vind het belachelijk. Het is schandalig wat er gebeurt."

Liever richtte Van Gaal zich donderdagavond op het succes in de Europa League. Het publiek op Old Trafford werd op een vermakelijke wedstrijd getrakteerd, met in totaal zes doelpunten. "Dit bedoelde ik met horny. Het verlangen om te scoren, er alles voor overhebben."