Heel AZ juicht voor Feyenoord: Dat zou wel heel relaxed zijn

Heel AZ juicht voor Feyenoord: "Dat zou wel heel relaxed zijn"

22-04-2016 07:14
8

Als Feyenoord aanstaande zondag de KNVB Beker wint, is AZ - de nummer vier van de Eredivisie - verzekerd van plaatsing voor de Europa League. En dus juichen de spelers van de club uit Alkmaar tijdens de finale voor de club uit Rotterdam. 

"Eén keertje juichen voor Feyenoord mag wel", lachte aanvaller Dabney dos Santos donderdagavond, na afloop van de winstpartij bij ADO Den Haag (2-1). Dos Santos tekende in het Kyocera Stadion voor één van de twee AZ-goals. "Als ze winnen, is het vrijwel zeker dat we de play-offs mogen overslaan. Dat zou wel heel relaxed zijn. We willen allemaal dolgraag weer Europees voetbal spelen en zijn nu erg dichtbij."

Omdat FC Utrecht woensdag verloor - De Graafschap was in stadion Galgenwaard met 2-0 te sterk - heeft AZ nu een voorsprong van drie punten op de nummer vijf van de ranglijst. Normaal zou alleen de derde plek in de competitie goed zijn voor een automatisch ticket voor de Europa League. Als Feyenoord (derde) echter de beker wint, verschuift die beloning naar de nummer vier op de ranglijst.