Utrecht ziet 'geweldige uitdaging' na bekerdrama: Kan geen reden bedenken

Utrecht ziet 'geweldige uitdaging' na bekerdrama: "Kan geen reden bedenken"

30-04-2016 15:03
1

De verloren bekerfinale sloeg bij FC Utrecht in als een bom. Erik ten Hag, trainer van de Domstedelingen, moet zijn ploeg nog twee keer weten op te laden om alsnog Europees voetbal af te dwingen.

Ten Hag gaf zij spelers een halve week vrij na de bekerfinale. "Een bewuste keuze. De verloren finale hebben we kunnen en moeten verwerken. De blik is nu gericht op de nabije toekomst. We hebben een strijd verloren afgelopen weekend in De Kuip, maar we kunnen dit seizoen nog wél wat bereiken. Dus is het een kwestie van: de scherven oprapen, de rug rechten. Dat is moeilijk, maar dat zijn we verplicht. Aan onszelf, aan elkaar, aan de supporters die ons de voorbije periode zo fantastisch hebben gesteund, en aan de club", zegt de trainer op de clubsite van FC Utrecht.

"Uit de teleurstelling van afgelopen weekend kun je ook motivatie halen", denkt Ten Hag. "Een goede sporter richt zich vaker op dan dat hij neergaat. Ik kan geen reden bedenken waarom we niet klaar zijn voor zondag. Het is een geweldige uitdaging je hier overheen te zetten. We hebben één kans op Europees voetbal laten liggen. We hebben nu nog twee kansen."