PSV scoort zes keer, mist kansen en moet hopen op Achterhoeks wonder

01-05-2016 16:25
40

PSV heeft de kans om Ajax op doelsaldo te achterhalen laten liggen. SC Cambuur was vanaf minuut één kanonnenvoer en degradeerde definitief, maar hield de schade relatief beperkt: 6-2.

PSV schoot in het eigen Philips Stadion uit de startblokken en kreeg kans op kans. Het duurde echter tot de vijftiende minuut voordat de Eindhovense supporters mochten juichen. Marco van Ginkel fungeerde als eindstation na een vlotte PSV-aanval. Enkele minuten later maakte Cambuur uit het niets de gelijkmaker door Calvin Mac-Intosh.

Luuk de Jong en Gaston Pereiro dreven vervolgens de score nog voor rust op naar 3-1, waarna Cambuur wéér verrassend scoorde. Jack Byrne krulde de bal schitterend in de bovenhoek.

In de tweede helft deed PSV er alles aan om alsnog aan het doelsaldo te werken, maar verder dan doelpunten van Adam Maher – na een vreselijke blunder van doelman Leonard Nienhuis –, Jetro Willems en Marco van Ginkel kwamen de Eindhovenaren niet.

PSV loopt door de 6-2 overwinning niet in op Ajax, dat in eigen huis met 4-0 won van FC Twente. Het verschil in doelsaldo is met nog één wedstrijd nog steeds zes doelpunten. PSV moet daardoor hopen op een Achterhoeks wonder, volgende week bij De Graafschap - Ajax.

Meer: Check alle goals hier!