Horrorscenario belicht bij zwarthandel van kaarten voor titelduel Ajax

Horrorscenario belicht bij zwarthandel van kaarten voor titelduel Ajax

03-05-2016 14:06
39

Ajax-fans is er veel aan gelegen om zondagmiddag het mogelijke kampioensduel met De Graafschap bij te wonen. Er is een handel in kaarten tussen supporters van beide clubs ontstaan.

Via het internet worden toegangskaarten voor het duel aangeboden voor maar liefst 200 euro. De Graafschap is niet blij met die ontwikkeling. "Het mag niet van de KNVB en ook niet van De Graafschap. Je moet er niet aan denken dat er hooligans tussen papa's, mama's en kinderen komen te zitten", zegt de supporterscommunicator van De Graafschap, Dennis van Amerongen, tegen het Algemeen Dagblad.

De Superboeren zullen dan ook hard optreden tegen supporters die zich schuldig maken aan het doorverkopen van kaarten. "Wij hebben nu een aantal mensen getraceerd dat kaarten heeft doorverkocht en ze uitgenodigd voor een gesprek. Ze riskeren een stadionverbod. Maar we weten ook dat er ook via andere kanalen kaarten worden verkocht", aldus Van Amerongen.

Ajax kan zondagmiddag kampioen worden. Als de ploeg van Frank de Boer wint op bezoek bij De Graafschap is het zo goed als zeker kampioen. Als er niet wordt gewonnen, is de ploeg van Frank de Boer afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV.