Pikant treffen in strijd om Eredivisie-ticket: 'Wij winnen zeven van de tien keer'

Pikant treffen in strijd om Eredivisie-ticket: 'Wij winnen zeven van de tien keer'

03-05-2016 19:20
2

Voor NAC Breda begint de jacht op een Eredivisie-ticket met een treffen met FC Eindhoven. Hans Smulders, nu als directeur werkzaam bij NAC Breda, werkte bijna tien jaar voor de club uit de Lichtstad.

In zijn ogen wordt het een mooi treffen tussen de nummer drie (NAC) en vier (Eindhoven) van de Jupiler League. "Een paar maanden geleden had ik dat niet zo leuk gevonden. Maar nu denk ik: laat Eindhoven maar komen", zegt Smulders in het Eindhovens Dagblad. "Bij NAC vallen in maart en april steeds meer puzzelstukjes in elkaar, met uitzondering van het verlies in de laatste competitiewedstrijd."

"Bij FC Eindhoven is de fut er al een tijdje uit", constateert de bestuurder. "En dat is ook niet gek als er niets meer op het spel staat. Eindhoven heeft dit seizoen een topprestatie neergezet: de vierde plek en een periodetitel. Dat is echt niet normaal hoor voor een club als Eindhoven."

Bij NAC is er vertrouwen in een goede afloop. Niet in de minste plaats omdat er bij de spelers van de Bredanaars meer ervaring is. Smulders: "Ze zijn het gewend om voor 16.000 toeschouwers te spelen en ook belangrijk: ze weten steeds beter wat ze moeten doen. Als we tien keer tegen FC Eindhoven spelen, wint NAC zeven keer."