Blind haalt Fosu-Mensah en Ramselaar bij voorselectie; vier grote namen ontbreken

Blind haalt Fosu-Mensah en Ramselaar bij voorselectie; vier grote namen ontbreken

06-05-2016 15:10
37

Bondscoach Danny Blind heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk bekendgemaakt. De meest opvallende namen zijn Timothy Fosu-Mensah van Manchester United en Bart Ramselaar van FC Utrecht.

Naast Ramselaar heeft Blind ook Timo Letschert van FC Utrecht in zijn voorselectie opgenomen. Een andere opvallende naam is Tonny Vilhena van Feyenoord. De middenvelder zou deze week in Milaan zijn geweest om te praten met AC Milan en Internazionale. Fosu-Mensah beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de defensie van Manchester United. De verdediger kan ook voor Ghana uitkomen. 

Wesley Sneijder, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben ontbreken in de selectie. Sneijder speelt op 26 mei de Turkse bekerfinale met Galatasaray, wat zijn afwezigheid kan verklaren. Huntelaar lijkt net als Van Persie gepasseerd. Robben ontbreekt vanwege een blessure. Kevin Strootman heeft onlangs zijn rentree gemaakt bij AS Roma, maar zit nog niet bij de selectie. 

Nederland speelt op 27 mei de oefeninterland tegen Ierland. Op 1 juni volgt het treffen met Polen en drie dagen later is Oostenrijk de tegenstander.