In het kort: Juventus behoudt succescoach, Cagliari na een jaar terug in Serie A

In het kort: Juventus behoudt succescoach, Cagliari na een jaar terug in Serie A

06-05-2016 23:53
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cagliari promoveert
Cagliari keert na een absentie van een jaar terug in de Serie A. De Sardiniërs verzekerden zich vrijdag met een 0-3 zege op Bari van promotie naar het hoogste Italiaanse niveau. Met het reeds gepromoveerde Crotone maakt Cagliari in de laatste weken van het seizoen nog uit wie als kampioen van de Serie B de stap omhoog zet.

Allegri tekent bij
Massimiliano Allegri blijft tot medio 2018 verbonden aan Juventus. De coach, die kampioen werd met De Oude Dame, heeft vrijdag een nieuw contract getekend. Hij lag nog vast tot medio 2017, maar blijft dus een extra jaar. Allegri krijgt naar verluidt nu vijf miljoen euro op jaarbasis aan salaris.

Blessure Van den Berg
Joey van den Berg heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor sc Heerenveen. Hij ontbreekt wellicht in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, meldt Leeuwarder Courant. Van den Berg liep vrijdag een hamstringblessure op tijdens de training. Op zaterdag volgt nog een training.

Janmaat terug in strijd
Daryl Janmaat keert waarschijnlijk terug in de selectie van Newcastle United, dat zaterdag speelt tegen het al gedegradeerde Aston Villa. Newcastle moet winnen om lijfsbehoud in eigen hand te houden. Janmaat moet met Vurnon Anita, die met wat pijntjes kampt, gaan uitmaken wie de rechtsback wordt in de laatste competitieduels.

Griekse bekerfinale afgelast
De Griekse regering heeft vrijdagmiddag besloten dat de bekerfinale tussen Olympiakos en AEK Athene van zaterdagavond niet kan doorgaan. De Griekse politie heeft een grote staking gepland en kan door een tekort aan manschappen de veiligheid niet waarborgen. Een nieuwe datum voor de finale is nog niet vastgelegd.

Real kampt met blessures
De selectie van Real Madrid is niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen na de halve finale van de Champions League. Doelman Keylor Navas kampt met een voetblessure en Gareth Bale heeft last van een verstuiking van een kniegewricht. Beide spelers wachten op de resultaten van het onderzoek.

Oproep voor Ajax-fans
De NS heeft de Ajax-supporters dringend opgeroepen om niet met de trein af te reizen naar de huldiging. Het spoorwegbedrijf wijst op de ruime parkeermogelijkheden rondom de Arena en de korte loopafstand vanaf station Duivendrecht. De NS waarschuwt vanwege de geplande werkzaamheden aan het spoor.

Nieuwe Eredivisie-bal
Tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie wordt er met een nieuwe bal gespeeld. Ballenproducent Derbystar introduceert dan de bal waarmee ook volgend seizoen wordt gespeeld. Omdat de Eredivisie volgend seizoen zestig jaar bestaat, staat er dan een speciaal jubileumlogo op de bal, die een klassiek ontwerp met zwart-witte zeshoeken krijgt.

Oxlade moet EK missen
Alex Oxlade-Chamberlain moet het EK in Frankrijk van deze zomer aan zich voorbij laten gaan. De Arsenal-middenvelder kampt al een tijdje met een knieblessure en heeft onlangs een flinke terugslag gehad. "Je wilt gewoon dat een jongen van 22 naar het EK kan, het is zeer treurig", reageert Arsenal-coach Arsène Wenger tegenover de BBC.

Vink vervangt Gözübüyük
De wedstrijd FC Groningen - Heracles Almelo wordt zondag niet in goede banen geleid door Serdar Gözübüyük. De arbiter kampt met een blessure en wordt vervangen door Pieter Vink. FC Groningen kan met een winstpartij in de Euroborg een plek in de play-offs veiligstellen. Als PEC Zwolle verliest van PSV, komen de Groningers Heracles ook tegen in de play-offs. In dat scenario zou Groningen maar liefst drie keer in zeven dagen spelen tegen Heracles.