MVV mag zich dankzij Croux opmaken voor confrontatie met De Graafschap

06-05-2016 22:42
13

MVV Maastricht heeft zich ten koste van FC Volendam geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. Na de 2-1 thuiszege werd ook de return door de Limburgers winnend afgesloten: 1-2.

Volendam had op eigen veld weinig in te brengen tegen het ontketende MVV, dat in de 22e minuut op voorsprong kwam door Jordy Croux. De Belgische buitenspeler kon afronden, nadat Pieter Nys een voorzet van Ricardo Ippel slim had laten lopen. Het bleef voor rust bij die ene goal, waarna ook de thuisploeg zich in de tweede helft meer liet gelden.

Gyliano van Velzen en Henny Schilder waren gevaarlijk, maar het was Croux die de wedstrijd in de 73e minuut besliste. Na een goede pass van Florian Loshaj tekende hij voor zijn tweede treffer van de avond. Kevin van Kippersluis deed kort voor tijd nog wel iets terug namens FC Volendam met een schitterend afstandsschot.

MVV neemt het in de volgende ronde op tegen De Graafschap, de nummer zeventien van de Eredivisie. Eerder op de avond plaatste ook Almere City FC zich voor de halve eindstrijd.