Cillessen: Ajax zal mij over twee jaar niet transfervrij laten vertrekken

Cillessen: "Ajax zal mij over twee jaar niet transfervrij laten vertrekken"

12-05-2016 18:21
19

Ajax dreigt Jasper Cillessen te verliezen. Tijdens de laatste contractverlenging werd afgesproken om in de zomer van 2016 naar een vervolgstap te kijken. Dat laat de doelman weten in gesprek met het supportersblad Ajax Life.

Ongetwijfeld werd de zomer van 2016 uitgekozen vanwege het EK dat in juni van start gaat in Frankrijk. "Speel je een goed EK, dan komen er misschien clubs. Aan de andere kant: als clubs me echt willen hebben, zullen ze me het hele seizoen wel gevolgd hebben. Ik zeg niet op voorhand dat ik deze zomer weg wil, maar ik ga alle opties bekijken", aldus Cillessen.

"Ik zal Ajax niet verlaten om ergens als tweede keeper op de bank te gaan zitten. Ajax zal mij over twee jaar niet transfervrij laten vertrekken, dus moet het deze of volgende zomer gebeuren. Vooralsnog meld ik me 4 juli gewoon voor het trainingskamp in Oostenrijk", zegt de Oranje-international. Hij weet niet of zijn concurrenten Diederik Boer en André Onana in aanmerking komen voor de rol van eerste doelman van Ajax. Cillessen heeft wel een mening: een keeper van Ajax moet het ook Europees laten zien. "Ik denk dat je dan sowieso iemand nodig hebt die ervaren is en weet wat er gevraagd wordt."